Gasztro

A laktózmentes sajttorta feldobja a napodat

A laktózmentes cheesecake ideális mindenkinek, aki tejcukor-érzékenységben szenved, vagy egyszerűen csak szeretné egy könnyen emészthető desszerttel lezárni a vasárnapi ebédet.

Hacsak a laktóz-intolerancia tartott eddig vissza kedvenc sütidtől, az amerikai sajttortától, akkor jó hírünk van: simán elkészítheted laktózmentes változatban is. A legtöbb boltban ugyanis szerencsére már megtalálhatók a laktózmentes élelmiszerek is (vaj, tej, tejszín), de a tejet helyettesítheted növényi, gabona italokkal is, melyek szintén laktózmentesek, amiből mindenki kedve szerint válogathat (mandula-, kókusz-, rizs- vagy szójatej). Ennél a szuper gyümölcsös sajttortánál is laktózmentes termékeket használunk.

Laktózmentes sajttorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg összetört zabkeksz
  • 3 ek. olvasztott vaj (laktózmentes)
  • ¼ csésze liszt
  • 22 dkg laktózmentes krémsajt
  • 2 dl laktózmentes tejföl
  • 2 dl laktózmentes tej
  • 4 tojás
  • 1 és ½ csésze barna cukor
  • 1 rúd vanília kikapart magja

Elkészítés:

  1. Az összetört kekszet dolgozzuk el a olvasztott vajjal, majd nyomkodjuk a kivajazott 22 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
  2. Keverjük el a cukrot a sajtkrémmel, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejet, a tojásokat egyesével, a tejfölt a reszelt citromhéjat, a lisztet, a vaníliarúd kikapart magját. Legyen teljesen homogén.
  3. Ha kész önthetjük is a kekszalapra és 175 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 1 órát sütjük.
  4. Ha kihűlt a sajttorta díszíthetjük áfonyával, vagy málnával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top