Gasztro

Hétvégi menü: szombaton megúszós, vasárnap virítós

Szombatra megúszós, vasárnapra virítós ebédet hoztam, ráadásul hétfőn és kedden sem kell gondolkodnod, hogy mit főzz! Királyság!

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én ezen a hétvégén egyetlen dolgot szeretnék csinálni. A semmit. Persze enni kell valamit, úgyhogy szombatra abszolút megúszós, vasárnapra kicsit virítósabb menüt választottam. A jó hír, hogy egyik nap sem kell talpalni a konyhában.

Szerintem a bableveshez nem kell különösebben kedvet csinálni, mert kevés olyan kaja van, ami a megelégedettségnek ilyen fokával ajándékozná meg az embert.

Melós ugyan, ami az előkészületeket illeti, de péntek este csak annyi dolgod  lesz vele, hogy beáztatod a babot meg a csülköt, szombat délelőtt meg várod, hogy megfőjön. Ma meló után úgyis mész vásárolni, szóval azt is nem számoltam hozzá az előkészületekhez. Cserébe hétfőn meg örülhetsz, mert marad, és nem kell főznöd.

Csülök helyett tehetsz bele füstölt oldalast vagy füstölt bordaporcot is.

Itt a recept, tejfölt ne felejts el venni hazafelé!

Ha nagyon ráérsz, csinálhatsz csipetkét is!

Ha nagyon ráérsz, csinálhatsz csipetkét is!

A bableves mellé valami azért kell, szerintem a smarni jó választás lesz, recept egy kis olvasnivalóval, videóval és Sisivel itt ni

Ha a szombatot ilyen megúszósra vettük, vasárnapra virítsunk valamit.

A krémleves mindig jó választás, én még nem döntöttem el, hogy sajtkrémleves legyen vagy zellerkrémleves, hogy te se tudj dönteni, hoztam ötfélét is, a recepteket itt találod

Hétvégi menü: szombaton megúszós, vasárnap virítós

A második fogás rozé kacsamell rizottóval. (A bableves miatt úgyis bemész pénteken a zöldségeshez, a rizottóhoz meg is van a zöldségalapléhez való.)

A rozé kacsa nagy előnye, hogy gyorsan kész, ha hozzávesszük, hogy a rizottónak is csak tizenöt perc kell, máris remek választásnak tűnik az ajánlatom. 

A rozé kacsamellet így tudod elkészíteni, videó és vidámság! 

Az alaprizottó receptjét itt találod. Ha marad belőle, megvan a hétfői ebéded és a babot elteheted keddre. Mindig mondom, hogy a rizottó egy csoda! Az arancini, azaz a rizottógolyó receptjéhez ide klikkelj, megéri! 

Mmm... szerintem főzz egy kicsit több rizottót! 

Mmm… szerintem főzz egy kicsit több rizottót! 

Hétvégére jól jön valami sütirecept is, én most valami klasszikusat ennék, egyenesen kolléganőnk nagymamájának receptes füzetéből. A női szeszély könnyű süti, baracklekvár meg úgyis maradt karácsonyról, kár elkenni a palacsintára.  Nézd meg, hogy van-e otthon sütőpor, hogy ne kelljen a szomszédasszonynál kuncsorogni!

Jó étvágyat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top