nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Top 10 függőséget okozó étel – ezért nem tudod letenni!

Top 10 függőséget okozó étel – ezért nem tudod letenni!

Vannak bizonyos ételek, amiket imádunk, és annak ellenére, hogy tudjuk, nem egészségesek, mégis esszük őket. Elmondjuk, miért.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Ismered az érzést, amikor tudod valamiről, hogy egészségtelen, netán puffadást okoz, mégis annyira imádod, hogy nem tudod otthagyni a szupermarket polcán?

Nem vagy egyedül!

Top 10 függőséget okozó étel, és amiért nem tudod letenni

Egy nemrégiben készült felmérés szerint bizonyos ételek olyan örömhormonokat szabadítanak fel az agyban, amelyektől igazán jól érezzük magunkat. Ráadásul várnunk sem kell rá, a hatás szinte azonnali.

Ráadásul ezek a hormonok blokkolják a teltségérzetet is, ezért sokkal többet is eszünk ezekből, mint amennyit egyébként ennénk.

A kutatók ezután felmérték a leginkább függőséget okozó ételeket, ahol több, mint 400 embert vizsgáltak, 35 különböző étellel kapcsolatban.

Íme a kutatás eredménye, ezek lettek a győztesek

  1. Pizza
  2. Csokoládé
  3. Chips
  4. Kekszek
  5. Fagyi
  6. Hasábburgonya
  7. Sajtburger
  8. Üdítő
  9. Torta
  10. Sajt

Olvass tovább ételek témában!

Care2

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon