Gasztro

Süsd meg még idén ezt a mennyei juharszirupos sült körtét!

Búcsúztasd az óévet friss és zamatos sült körtékkel.

Valami édesre vágysz, de közben nem túl egészségtelenre? Megtaláltad! A karácsonyi nagy zabálás után nem is készíthetnél jobbat, mint juharszirupos sült körtét. Édes, de közben egészséges is, úgyhogy a lehető legjobb kombináció!

Hozzávalók (6 személyre)

4 körte, félbe vágva

2 ek. sózatlan vaj

12 cl juharszirup

1 tk. tiszta vaníliakivonat

¼ tk. őrölt fahéj

A tetejére

2 ek. sózatlan vaj

45 gramm zabpehely

20 gramm szeletelt mandula

2 ek. juharszirup

1 ek. tejszín

½ tk. őrölt fahéj

¼ tk. só

tejszínhab

Forrás: LIZ ANDREW/STYLING: ERIN MCDOWELL

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Magozd ki a körtéket és tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Egy kis serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, majd tedd bele a juharszirupot, a vaníliakivonatot és a fahéjat. Fejjel lefelé tartva, tedd bele a körtéket a szirupba, és süsd őket 15-20 percig vagy amíg meg nem lágyulnak.

Míg sülnek a körték, olvaszd meg a vajat kis fazékban, közepes lángon. Tedd bele a zabpelyhet és a mandulát, és keverd addig, míg enyhén pirított illatot nem érzel, ez körülbelül 3 perc. Keverd hozzá a juharszirupot és a tejszínt, és főzd sűrűre, ez is körülbelül 3 perc. Végül keverd hozzá a fahéjat és a sót, és egy másik tálba átöntve az egészet, hagyd kihűlni. Ízlés szerint tejszínhabbal is tálalhatod a körtéket.

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top