Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Szuper konyhai trükk: így teheted pillanatok alatt kenhetővé a dermedt vajat

Mindössze egy pohárra lesz szükség a mutatványhoz.

A konyhai bosszúságok listája végeláthatatlanul hosszú, de a dermedt vaj és a puha kenyér találkozása így is előkelő helyet foglal el rajta: ritkán szentségel őszintébben és intenzívebben az ember, mint akkor, amikor kenni akar egy szeletet, de csak lyukakat sikerül préselni és szaggatni a kenyérbélbe. A jó hír az, hogy egy már-már felháborítóan egyszerű konyhai trükk egyszer s mindenkorra véget vet a szenvedéseknek.

A teendőnk mindössze ennyi:

  • Fogjunk egy üvegpoharat, ami elég nagy hozzá, hogy le tudjuk fedni vele a vajtömböt.
  • Forró víz alá tartva melegítsük fel a poharat.
  • Borítsuk a vajra.
  • Egy-két perc múlva emeljük le róla.

Vajtömbünkben ezután a kés úgy fog suhanni, mint… öö… nos, mint kés a vajban, a leválasztott darabot pedig, hát igen, kenyérre lehet majd kenni, ahogy az a bonyolult módszert vizualizáló videón is látható.

Nincs is más hátra, mint befejezni a műveletet:

Kiemelt kép: Profimedia / BSIP

Címlap

top