Gasztro

Bezár a népszerű étterem 15 év után

Tovább csendesedik a soproni belváros, 15 év után lakat kerül a Fogas étteremre annak ellenére, hogy igen jó véleményeket írtak a vendéglátóhelyről a neten.

A soproni belvárosban a Rondella étterem után most egy újabb vendéglátóhely ajtajára kerül lakat: 15 év után bezár a Fogas étterem. A bérlő, Dezső Viktor december 30-án záróra után végleg becsukja családi vállalkozását, a szilvesztert sem várja meg – írja a kisalfold.hu.

A kezdetekkor teljesen jónak tűnt a belvárosi hely. Csak amikor kiderült, hogy nem vehető meg az ingatlan, ugyanakkor az évek múlásával az étterem felújítására több tízmillió forintot kellene költeni, akkor gondolkodott el az ember. Persze egy darabig – szükség szerint – költöttünk a korszerűsítésre, na de állandóan nem lehet pénzt pumpálni egy olyan létesítménybe, amelyről pontosan tudjuk, hogy soha nem lesz a miénk” – magyarázta Dezső Viktor, aki egy budapesti cégtől bérelte a Fogas helyiségeit.

Elmondása szerint az utóbbi években az osztrák munkaerőpiac elszívó hatása miatt a soproni éttermek mindig csak a rövidebbet húzzák. „Mivel nincs kit felvennem, kétszer annyit dolgoztunk. Az állandó hétvégék, a reggeltől késő estig tartó munkák felőrlik az embert. Aztán eljött az a pont, amikor azt mondtuk: na, ebből elég volt” – hangsúlyozta a bérlő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top