Gasztro

Idén harmadszorra is megvendégelték a hajléktalanokat a Fordított Vacsorán

Négy helyszínen 100 önkéntes több mint 1000 hajléktalanon segített.

Idén harmadszorra is összefogott a KIOSK Budapest csapata és partnereik, barátaik, hogy a Fordított Vacsora nevű jótékonysági akción keresztül újra örömet szerezzenek azoknak, akik számára idén sem jut az otthon ünnepi melegéből.

A rendezvény ezúttal egyszerre négy helyszínen zajlott, a 100 önkéntes négy hajléktalanszállóban varázsolt karácsonyi hangulatot gyertyafényben, porcelántányérokkal. Az asztaloknál hajléktalan emberek foglaltak helyet – összesen több mint ezren –, az önkéntes felszolgálók között pedig többek között nagykövetek is szerepet vállaltak. A nagyszabású akcióban a Segítő Angyalok Alapítvány és önkéntesei is segédkeztek – derült ki a szervezők közleményéből.

A Fordított Vacsora alapötlete három évvel ezelőtt született meg, amikor a szokásos év végi időszakban azon gondolkodtunk a csapatommal, hogy milyen és mennyi személytelen ajándékot kell vásárolnunk céges partnereknek, ügyfeleknek karácsony alkalmából, pusztán azért, mert ez a szokás. Mindannyian éreztük, hogy ez egy teljesen értelmetlen költekezés, és ebből az összegből rengeteg emberen tudunk segíteni, akiknek valóban szüksége van rá, és akiknek ezzel egyúttal valódi örömet tudunk szerezni

– kezdte Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK Budapest tulajdonosa, akinek szívügye a kezdeményezés.

Azt érezzük, hogy egyre többen és egyre nagyobb örömmel csatlakoznak a csapatunkhoz, köztük partnereink, törzsvendégeink és természetesen barátaink. Most például itt van velünk a svéd és a holland nagykövet is, utóbbi már másodjára, és bár angol nyelven, de hatalmas örömmel szolgálják fel a vacsorát a hajléktalan vendégeknek

– mesélte a vállalkozó.

Ebben az évben pásztortarhonya, almás és túrós rétes, valamint almalé volt az ünnepi menü, amellyel 1000 éhes embert látott vendégül a KIOSK és a Segítő Angyalok Alapítvány csapata. A vacsora végén kiosztott mézeskalács ajándékokat több baráti pékség biztosította.

Képünk illusztráció (Thinkstock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top