Gasztro

Morbid: elütött állatokból készítenek karácsonyi fogásokat

Még borz is lesz a menüben. A brit férfi szerint ezzel csökkenteni lehet az élelmiszer-pazarlást.

Ha ünnepi ételekről van szó, két tábor létezik: vannak, akik minden évben ugyanazt készítik el a hagyomány jegyében, mások pedig szeretnek kísérletezni. A brit Jim Alexander és barátnője egyik csoportba sem illik igazán, mivel ők a teljes karácsonyi menüt elütött állatokból készítik el.

A férfi mostanra már több mint 50 úton elgázolt állat tetemét gyűjtötte össze a környékéről, és gondosan feldarabolta a húsokat. Az elütött állatokból készült fogásokat pedig a családjuknak és a barátaiknak szolgálják majd fel. Az alapanyagok között van elhullott szarvas, fácán, nyúl, de még borz is.

Bár még a családból is többen csak sorozatgyilkosnak nevezik a férfit, Jim fenntarthatósági okok miatt döntött a furcsa szokás mellett. Szerinte így csökkenteni lehet az élelmiszer-pazarlást.

Tudom, hogy az emberek szokatlannak tartják, de szerintem igenis sok értelme van. Azért csinálom, mert nem bírom nézni az elvesztegetett életeket, és azzal, hogy megeszem az elütött állatokat, legalább csökkentem valamelyest ezt a pazarlást.

A 41 éves férfi nemcsak állati tetemeket gyűjt, hanem gombákat és gyógynövényeket is. Azt mondja, szinte csak olyan dolgokért megy boltba – például fogkrémért vagy tusfürdőért –, amit nem talál meg a vadonban.

Az elütött állatok elfogyasztása fokozatosan alakult ki nála, először csak a kutyáknak vitte haza a tetemeket, aztán szép lassan maga is enni kezdett a húsból. Mindez nem annyira idegen tőle, mert az egykori Csehszlovákiából származik, vidéken nőtt fel, 5 éves korában ölte meg az első nyulat.

A karácsonyi menühöz olyan állatokat gyűjtött össze, amelyek gázolás miatt elpusztultak, nem ő ölte meg őket. Arra pedig nagyon odafigyel, hogy csak friss és egészséges tetemet dolgozzon fel.

(Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top