Gasztro

Készíts mézeskalácsos palacsintát!

Ebédre, laktató második fogásként is tökéletes a mézeskalácsos palacsinta. Újíts az ünnepi menün!

Mézeskalácsos palacsinta

mezeskalács, palacsintaHozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 2 nagy tojás
  • 1 nagy alma
  • 1 ek. olaj + a sütéshez
  • csipet só
  • 1 tk. sütőpor
  • 2 tk. mézes fűszerkeverék
  • fél citrom reszelt héja

Elkészítés

A mézeskalácsos palacsinták elkészítéséhez a tejet töltsd nagyobb keverőtálba. Üsd bele a tojásokat, robotgéppel keverd habosra. Továbbra is kevergetve, add hozzá a cukrot, a reszelt citromhéjat, az olajat, a sót, a sütőport, a mézes fűszerkeveréket, végül apránként a lisztet. Tedd félre, hagyd állni legalább 15 percet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top