Gasztro

Teszt: nem a legdrágább robotgép a legjobb

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 55 konyhai robotgépet tesztelt.

Nagy konyhai, multifunkciós robotgépeket tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete. Az 55 készülék vizsgálata alapján megállapították, hogy nem feltétlenül a legdrágábbak a legjobbak – írja az Index.

A teszt során vizsgálták, hogy a robotgépek mennyire jól aprítják, szeletelik, keverik, dagasztják az ételt, de figyeltek a könnyű kezelhetőségre és a strapabíró motorra is. Mindegyik készüléknek 120 keverési és – típustól függően – hasonló számú dagasztási ciklust kellett elvégeznie.

Kiderült, hogy akár 35-80 ezer forintért is kaphatunk jól működő és strapabíró robotgépet, nem kell százezreket költeni.

Ezek voltak a teszt főbb megállapításai:

  • 55 készülékből 33 a strapateszt után is hibátlanul működött. A többinél apróbb hibák jelentkeztek, például lassabban működtek vagy pihentetni kellett őket. Egy olcsó robotgép viszont nem bírta a végig a tesztet.
  • A legstrapabíróbbak között volt: egy 24 ezer forintos Philips 2 literes keverőtállal, egy 36 és egy 60 ezer forintos Bosch (3-4 literes tállal), illetve egy csaknem félmillióba kerülő, 6 literes Kenwood.
  • A funkciókat tekintve 22 készülék szinte mindent tudott, amire egy átlagos konyhában szükség lehet: habverés, tésztakeverés, dagasztás, turmixolás, zöldség- és sajtreszelés, krumpliszeletelés.
  • Ebben a kategóriában egy KitchenAid, egy Kenwood és egy Bosch végzett az élen 60-90 ezer forintos ár mellett.
  • Egy kifejezetten alacsony kategóriás, 24 ezer forintos Philips is bekerült a legjobb 5 közé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top