Gasztro

Nagyon megdrágul a kacsahús

Egy egész kacsa 5-6 kiló is lehet, így akár 10-11 ezer forintot is fizethet az, aki egész kacsát szeretne enni karácsonykor.

10 százalékkal is drágulhat az egész kacsa, és drágább lesz a comb, a mell és a máj is – számolt be a Tények. A drágulás egyik oka, hogy egyre többen vesznek az ünnepekre kacsahúst, a hentesek szerint még csak most fog igazán megnőni a kereslet iránta.

A combnak kilója 2500 forint körül mozog, míg a máj – ami a legdrágább – 5 ezer forinttól kezdődik, de minőségtől függően akár 10 ezer forint is lehet kilója.

Az áremelkedésnek az is oka, hogy korábban rengeteg kacsát leöltek a madárinfluenza miatt, most pedig a dráguló takarmány verte fel az árakat.

Egyébként egész kacsa helyett egyre többen a darabolt, előkészített, úgynevezett konyhakész termékeket keresik. 

A magyar pecsenyekacsa nemcsak itthon, hanem a határon túl is népszerű termék lett. A hentesboltokban a kacsahús iránti érdeklődés karácsony előtt két héttel szokott megnőni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top