Gasztro

Ezeket az ételeket kerüld el a repülőn, ha jót akarsz magadnak!

Fontos tanácsok arról, mitől érdemes tartózkodnunk, ha a repülőgépen eszünk.

Az ünnepek alatt sokan ülnek repülőre, hogy hazamenjenek a családhoz. Különösképpen így van ez Amerikában, ezért is gyűjtötte össze a CNBC, hogy mi az a hat étel, ami a leginkább rosszulléthez, betegségekhez vezet, ha a repülőn fogyasztjuk.

A leggyakoribb probléma, hogy nem tárolják megfelelően az élelmiszereket, amelyeknek sokáig ki kell bírniuk elfogyasztás előtt: elkészítik, a reptérre szállítják, felrakodják és a repülőn tárolják az ételeket. Itt van hat olyan, ami különösen veszélyes lehet a repülőgépeken:

Ételek a repülőn (fotó: Nicolas Economou/NurPhoto)

Vaj

A szakértők más tejtermékeket sem ajánlanak a bakteriális fertőzések, például a lisztéria miatt.

Húsok a szendvicsben

A húsételekkel szemben ezeket nem melegítik újra, ezért ugyancsak baktériumos megbetegedést okozhatnak.

Jég

A baktérium a jégkockákban is túlél! A lefagyasztandó vízhez ráadásul gyakran mosatlan kézzel ér a személyzet.

Nyers gyümölcsök és zöldségek

Ezeket sem forralják fel nyilván tálalás előtt. A baktériumok szállítás közben is szaporodhatnak rajtuk.

Rizs

A rizsben olyan baktérium fordulhat elő, amely túlél, ha nem a megfelelő hőmérsékleten tárolják az élelmiszert.

Tengeri herkenytűk

Helytelen tárolás mellett számos betegséget terjesztenek, pedig az első osztályon elő szoktak fordulni.

A táplálkozási szakértők ugyanakkor ajánlják a leveseket és a ragukat, valamint az olyan gyümölcsöket, amelyeknek lehámozható a héja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top