Gasztro

Undorító cukrászdát zártak be Budapesten

Borzasztó körülmények között készítettek bejglit és rétest, ne innen szerezd be a karácsonyi finomságokat.

Ismét borzasztó higiéniai és műszaki körülményekkel szembesültek a Nébih ellenőrei az egyik budapesti cukrászüzem helyszíni vizsgálata során.

A III. kerületi Rétespont Kft. üzemében ilyen állapotok uralkodtak november 22-én:

  • Ahol az alapanyagot tárolták, beázott a mennyezet, több helyiségben pedig poros, pókhálós, hámló festékkel borított falak és csővezetékek voltak.
  • A dolgozók piszkos, elhasználódott utcai ruhában végezték a munkájukat.
  • Ugyanabban a mosogatóban tisztították a citromot, az almát és a fejes káposztát, ahol a különféle használati eszközöket is. Nem volt ugyanis – az előírásoknak megfelelő – zöldség- és gyümölcs-előkészítőjük.
  • A gépek, eszközök általánosságban takarítatlanok, erősen szennyezettek voltak. A sütőhelyiség ablakairól hiányzott a rovarháló, ideiglenes fényforrásként két, kábelre rögzített izzó szolgált.
  • A készre sütött, csomagolatlan réteseket szálkás, töredezett, nem tisztítható farostlapokon hűtötték.
  • A különböző helyiségekben megfelelő elkülönítés nélkül tárolták az alapanyagokat, késztermékeket és a használt, szennyes rekeszeket.

A súlyos higiéniai, élelmiszer-biztonsági és nyomon követési hiányosságok miatt a Nébih azonnali hatállyal felfüggesztette a cukrászüzem működését, és 295 kg jelöletlen, nem nyomon követhető, illetve szennyezett terméket vont ki a forgalomból.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top