Gasztro

Pénzt kér a családtagoktól a karácsonyi vacsoráért az anyós

A saját fia is kizsigerelve érzi magát.

A Mumsnet weboldalon számolt be arról egy nő, hogy idén a férje családjánál töltik  majd a karácsonyt, ám az anyósa úgy döntött, minden családtagtól 21 dollárt, vagyis nagyjából 6000 forintot kér majd az ünnepi vacsoráért. 

„Azt mondta, nem rögtönözni akar, mindent előre el akar készíteni, ami még több pénz, ezt megértem. De a férjem kizsigerelve érzi magát, és inkább az én családommal karácsonyozna. Mindkét oldalról látom a dolgot, valóban kemény munka és drága lehet, viszont az anyósom nem szegény” – írta a nő, aki hozzátette azt is, hogy ilyen még soha nem fordult elő. Máskor felajánlották a férjével, hogy ők viszik például a desszertet, az azonban rossz érzéssel tölti el őket, hogy készpénzt fizessenek a vendéglátásért.

A hozzászólók jelentős részét megdöbbentette, hogy hogyan képes valaki a saját családtagjaitól pénzt kérni a karácsonyi vacsoráért.

„Ha nem engedheted meg magadnak, ne hívj vendégeket!  Vagy főzz olyasmit, amit meg tudsz fizetni. Soha senkitől sem kérnék pénzt a vacsoráért, pláne nem családtagoktól” – írta valaki.

Többen is azt a megoldást látják a legjobbnak, ha nem egyvalakire hárul a menü elkészítése, hanem a családtagok megállapodnak abban, hogy ki melyik fogást vállalja be.

Akadtak, akik az anyóssal értettek egyet, mondván, hogy valóban komoly anyagi vonzata van egy családi vacsora elkészítésének, nem beszélve arról, mennyi munka van vele. Sőt, olyan kommentelő is volt, aki szerint a fenti összeg nem is rossz ajánlat, ha belegondolunk, mennyibe kerül a karácsony.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top