Gasztro

Tuti forralt boros recept

Itt a forralt borozás szezonja. Adventi vásárban vagy a hideg téli estéken jól jön egy bögre forralt bor. Most hoztunk nektek egy tuti receptet is hozzá!

A tökéletes forralt bor

  • forralt bor, recept0,7 l száraz vörösbor
  • 0,3 liter víz
  • 2 dl kreolszirup

Melegítsd a bort a vízzel 80-90 fokosra, hogy az alkoholtartalma megmaradjon. Húzd le a tűzről, és mérd hozzá a szirupot. Keverd össze és fogyaszd egészséggel!

A kreolszirup

  • 1,5 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 1 cs. szegfűszeg
  • 3 ek. szegfűbors
  • 5 szem csillagánizs
  • 4 szál fahéjrúd
  • 1 db narancs leve és lehámozott héja
  • 1 citrom lehámozott héja

Rakjuk fazékba a fűszereket, és mérjük rá a vizet. Tegyük a tűzre, és forrás után közepes lángon főzzük tovább. Közben hozzáadjuk a citrom és a narancs vékonyan lehámozott héját. Innentől nincs más dolgunk, mint 1 órán át főzni. Az édes szirup leszűrve, hűtés nélkül 1 évig eláll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top