Gasztro
Szponzorált tartalom

Zöld tippek túléléshez – amiket mindenkinek meg kellene tennie

Te vajon véded a környzetet? Ha igen, biztosan nem pazarolsz, lelkesedsz az újrahasznosított dolgokért, és vászontáskákkal jársz vásárolni.

Egy időben divat volt azt hangsúlyozni, hogy mennyire fontos számunkra a zöld szemlélet, manapság viszont más a helyzet. A divat szokássá érett és egyre többen élnek arra figyelve, hogy ne hagyjanak nagy ökológia lábnyomot. A megvalósítás persze nem egyszerű, számtalan hátráltató tényező kecsegtet a könnyebben kivitelezhető, pazarló, szennyező életvitel felé. Ám ha egyszer valaki valóban belekóstol a környezettudatos önmegvalósításba, az újrahasznosítás örömébe, bizony nem engedi el az életérzés adta önmegbecsülést.

Vannak, akik a hétköznapjaikat is e köré a rendszer köré építik, míg mások csak kóstolgatják a zöld szemlélet ízét. Vannak olyanok is, akik kételkednek abban, hogy a kisemberek szintjén egyáltalán érdemes tennünk a bolygónkért, ám szerencsére utóbbiak tábora folyamatosan csökken. De vajon mit tehetünk azért, hogy ez a folyamat felgyorsuljon és tartós legyen? Van néhány praktika, amire mindenkinek oda kell figyelnie ahhoz, hogy környezettudatos szemlélet megvalósuljon. Fontos, hogy senki ne higgye azt, hogy az apró dolgok nem fontosak, legyen szó mondjuk az újrahasznosításról.

környezetvédelem

  • Ne pazarolj! Legyen szó ételekről, tisztítószerekről vagy mondjuk a vízről, figyelj oda arra, hogy csak annyit fogyassz, amennyire valóban szükséged van.
  • Ne használj nejlonzacskót! Szerencsére egyre több országban teszik fizetőssé a nejlonszatyrokat, így csak kevesen akarnak azokra költeni és várhatóan visszaszorul az azt használók száma. Valószínűleg neked is van már vászontáskád, ami nemcsak praktikus, hanem vagány is.
  • Válaszd a visszaváltható változatokat. Számos termékből gyártanak ilyen verziókat. Ezek nemcsak környezetkímélőbbek, hanem általában olcsóbbak is, így két legyet üthetsz egy csapásra.
  • Sok terméket újrahasznosított csomagolásban kínálnak, érdemes ilyet választanod.
  • Légy energiatakarékos! Tudj meg többet arról, hogyan lehet az otthonod passzív ház, ezzel hosszú távon nemcsak a környezetet, hanem a pénztárcádat is kíméled.
  • Vásárolj csomagolásmentes boltban. Ha még nem ismered ezt a lehetőséget, nézz utána, miért annyira fantasztikus.
  • A papírtörlőt és a szalvétát felejtsd el. Helyette használd a jó öreg törlőrongyot, na meg a textilszalvétát. 
Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top