Gasztro
Szponzorált tartalom

Ízletes fogások, nem csak vasárnapi ebédhez

Tudod már, mi kerül holnap az asztalra? Ha még nem, lesd meg ezeket a recepteket. Könnyen elkészíthető, nem hétköznapi kajákat mutatunk.

Valószínűleg mindenki úgy van vele, hogy nem érdemes a jól bevált, könnyen elkészíthető ételeket lecserélni. A kísérletezgetési kedv hiánya mellett az időhiány is szerepet játszik abban, hogy ragaszkodunk a megszokotthoz. Most olyan ételeket hoztunk, amelyek nem feltétlenül szokványosak, ám már beváltak és az elkészítésük sem bonyolult. Azt ne feledjük, a jó étel titka nemcsak a jó recept, hanem az is, hogy minőségi alapanyagokat használjunk. Ha unod már a megszokottat, válassz ezek közül!

Thai csirke

Hozzávalók

  • 2 csirkemell
  • 2 ek. olaj
  • 1 paprika
  • 1 hagyma
  • 1 brokkoli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 tk. kurkuma
  • bors

Az olajat forrósítsd meg egy serpenyőben, tedd bele a felkockázott csirkemellet és pirítsd meg. Add hozzá a felszeletelt paprikát, hagymát és brokkolit. Saját levében, lefedve rotyogtasd 10 percig, majd rakd bele a fokhagymát, és főzd tovább. Amikor megpárolódtak, megpirultak a hozzávalók, adj az ételhez két kanál olajat, majd sózd és borsozd és a kurkumát is főzd hozzá.

 

Burgonyafánk

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 főtt burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • olaj

Az élesztőt egy kevés langyos tejben keverd el, és szobahőmérsékleten hagyd állni. A felfutott élesztőt és a tojást add a liszthez. Tedd a keverékhez az áttört, főtt burgonyát és a maradék tejet, majd sózni se felejtsd. Ha a tészta összeállt, takard le és hagyd kelni. Amikor a duplájára kelt, formázz belőle kis golyókat és sok olajon süsd ki azokat.

étel alapanyag

Cézár-saláta

Hozzávalók

  • 40 dkg csirkemell
  • 60 dkg saláta
  • parmezán
  • 1 bagett
  • olívaolaj

A vékony csíkokra vágott, megsózott, borsozott csirkemellet pirítsd meg olajban. Pirítsd meg a bagettet is, majd vágd apór kockákra. A salátalevelekre tedd rá a kész csirkét, meg a bagett kockákat. A tetejére szórj parmezánt, majd locsold meg salátaöntettel. Ha időt akarsz spórolni, a boltban kapható öntetek közül is választhatsz. Ha házilag szeretnéd elkészíteni, több időt kell a főzésre szánnod.

Sonkával töltött csirkemell

Hozzávalók

  • 2 nagyobb csirkemell
  • 2 szelet sajt
  • 2 szelet sonka
  • Fél bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 bögre zsemlemorzsa
  • olaj

A csirkemelleket vágd be oldalt, majd sózd a húst. A sonkát és a sajtot tedd egymásra, majd tekerd fel azokat. A tekercset rakd a felvágott csirkemellbe. Panírozd be a húst és olajban süsd ki. Mivel a csirke ennyi idő alatt nem készül el, tedd át az ételt  a sütőbe és további 20 percig süsd 195 fokon.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top