nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Iszonyúan megdrágulhat a kenyér

Iszonyúan megdrágulhat a kenyér

Akár harmadával is nőhet a kenyér ára.
Mona
Mona
f Ajánlom

Akár 20-30 százalékkal is drágulhat a kenyérszámolt be a Tények. A Magyar Pékszövetség szerint a napokban bejelentett lisztáremelkedés, valamint az energia drágulása miatt van szükség az emelésre.

Egy pék szerint most egy fehér kenyér átlagára olyan 290 forint körül van, ha megemelik, akár 400 forint felé is közelíthet a kilónkénti ára. 

A pékek elsősorban azt szeretnék, hogy a multinacionális láncok fizessenek nekik többet, mert nekik már hosszabb ideje önköltségi ár alatt szállítanak.

Annak a sütőipari vállalkozásnak, amely talpon akar maradni, keresztül kell verni az áremelést, egyébként csődbe megy. Ennek az az oka az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint az, hogy a multinacionális kereskedelmi láncok nem fogadják el a megnövekedett költségeket az átvételi árban. Az OKSZ-nél úgy vélik, áremelésnek az is lehet az oka, hogy folyamatosan nőnek az előállítási költségek, így a bér, az alapanyag és az üzemanyag ára is. Ezzel lépést kell tartani, mind a pékeknek, mind a kereskedőknek.

Megosztás Facebookon