nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Rémisztő és finom: így készíts sütőtökkrémlevest halloweenra!

Rémisztő és finom: így készíts sütőtökkrémlevest halloweenra!

Nem kezdődhet a november sütőtökkrémleves nélkül, és nem múlhat el az október sem, ha nem készítettük el legalább egyszer ezt a krémes finomságot. Miért ne időzítsük halloweenra? Rémisztő verzióban talán még finomabb is.
NLCafé
f Ajánlom

A sütőtökkrémleves többféleképpen is elkészíthető. Lehet előre megsütni a legfőbb hozzávaló tököt, ilyenkor az íze sokkal intenzívebb. Ha viszont megfőzzük vízben vagy alaplében, a sütőtökkrémleves gyorsabban elkészül. Ha különlegessé szeretnénk tenni, fűszerezhetjük kakukkfűvel, szerecsendióval, csilivel. Feltétnek pedig készíthetünk hozzá fűszeres krutont, bacon chipset, pirított tökmagot vagy füstöltsajtkockákat is. Ha valami igazán különlegesre vágyunk, tálaljuk illatos pirított gombával a sütőtökkrémlevest.

A sütőtökkrémleves hozzávalói:

  • 1 kg sütőtök
  • 1,5 dl tejszín
  • frissen őrölt bors
  • 1 fej hagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 4 kk. reszelt parmezán
  • 1 közepes burgonya
  • 1 l zöldségleves
  • fekete, magozott olívabogyók

Pókos sütőtökkrémleves

A sütőtökkrémleves elkészítése:

  1. Hámozzuk meg a sütőtököt, kaparjuk ki a magokat és kockázzuk fel a húsát. A sütőtökkockákat sózzuk, borsozzuk, és kevés olívaolajon pirítsuk körbe egy forró serpenyőben.
  2. Pár perc múlva dobjuk a sütőtökkockák mellé a serpenyőbe a meghámozott, felkockázott burgonyát a finomra aprított hagymával együtt.
  3. A megpirított zöldségeket főzzük meg a zöldségalaplében.
  4. Amint megfőttek a zöldségek, egy botmixerrel pürésítsük, adjunk még hozzá zöldségalaplevet attól függően, mennyire szeretnénk hígra a sütőtökkrémlevest.
  5. Adjuk hozzá a a parmezánt, ha felolvadt benne, sózzuk, borsozzuk még, ha szükséges.
  6. A sütőtökkrémlevest mély tányérba tálaljuk. A tejszínt csorgassuk rá spirálban körkörösen, majd egy fogvájóval húzzuk át a köröket, így kapjuk a pókháló formát.
  7. Egy olívabogyót vágjunk ketté, egyik feléből lesz a pók teste, a másikat felcsíkozva elkészíthetjük a pók lábait és fejét.
Megosztás Facebookon