Gasztro

Még ma süsd meg ezt a mogyoróvajas, banános brownie-t!

Aztán holnap és holnapután is.

Az ősz egyik kedvenc süteménye a banánkenyér. A másik pedig a brownie. A mogyoróvaj pedig bármikor jöhet! Na, a háromból pedig már össze is állt egy mennyei sütemény, amelyből egy szuper egyszerű hétvégi édesség vagy egy jutalmazó jellegű hétköznapi uzsonna is lehet. 

Mogyoróvajas, banános brownie

Hozzávalók (8 főre):

  • 2 érett banán
  • 200 g cukor
  • 130 g vaj
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 95 g liszt
  • 40 g kakaópor
  • egy csipet só
  • 120 g krémes mogyoróvaj

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsük elő a sütőt.
  2. Egy nagyobb tálban villával nyomkodjuk pürésre a banánt, majd keverjük össze a cukorral, 115 g puhára olvadt vajjal és a vaníliával.
  3. Ezután adjuk hozzá a lisztet, a kakaót és a sót, majd keverjük simára.
  4. A maradék vajjal kenjük ki a tepsit, amit használni fogunk. Hintsünk rá egy keveset a kakaóporból is!
  5. Mehet a tepsibe a tészta, aminek a tetejére evőkanállal púpozzunk a mogyoróvajból.
  6. 25-30 percig süssük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt szeletelni kezdenénk. 

 

tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top