Gasztro

Gigagombát találtak Zalában

Az elmúlt hetek csapadékos időjárása és az azt követő meleg időjárás jó hatással volt az erdei gombák növekedésére, el is kezdődött az őszi gombaszezon. Egy férfi Zalában rekordméretű vargányát talált.

Elkezdődött az őszi gombaszezon, legalábbis az interneten egymást érik a szebbnél szebb erdei gombákról készült fényképek. A vargányák növekedésének is kedvezett az elmúlt hetek csapadékos-meleg időjárása, szép számmal találni belőlük Észak-Magyarország erdeiben ugyanúgy, mint a nyugati országrész rengetegeiben.

Tankönyvbe illő vargánya Salgótarjánról – fotó: Békefalvi Zoltán

A Sokszínű Vidék Facebook-oldalán egymást után sorakoznak a beszámolók a sikeres gombavadászatokról. A salgótarjáni Békefalvi Zoltán egy szép vargányáról töltött fel képet.

A szintén tarjáni Dancsok József pedig 30 darab vargányáról osztott meg egy felvételt a Gomba-barátok Facebook-oldalán.

Harminc kisebb-nagyobb vargánya szintén Salgótarján környékéről – fotó: Dancsok József

Friskó Péter az ország másik szegletéből rekordgyanús gombájával viszont überel mindenkit: Zalakaros közelében hatalmasnak számító, 1,75 kilogrammos királyvargányát talált, amiről a Zaol számolt be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top