Gasztro

Tésztamennyország: az olasz nagyik Instájától te is rögtön éhes leszel

Szentes Adél | 2018. Szeptember 11.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Garantáljuk, hogy ha ezeket az ínycsiklandozó képeket megnézed, te is azonnal megrohamozod a konyhát.

Ki mások lehetnének a konyha valódi tündérei, mint a nagymamák. Tőlük tanulunk csipetkét gyártani, rántottát sütni, húst panírozni, hogy az isteni sütemények elkészítéséről ne is beszéljünk. De ezek csak az alapok. A nagymamák hihetetlen gasztronómiai tudás birtokában vannak, és bizony előfordul, hogy ezt akkor realizáljuk csak igazán, amikor már nem lehetnek többé közöttünk. Pedig milyen jó lenne, ha bőséges tudásukat mind-mind átörökítenék.

Éppen ez – vagyis az idősek kulináris ismereteinek megőrzése és elsajátítása – vezérelte Vicky Bennison szabadúszó író-producert, amikor úgy döntött, az ősi tudás nyomába ered, méghozzá Itáliában. Mert bár az olasz konyha hihetetlenül népszerű a világon, az igazság az, hogy fő építőelemét, a tésztát ma már nagyon kevesen készítik kézzel. Vicky ezért elhatározta, hogy olasz nagyiktól fogja ellesni a tésztakészítés minden csínját-bínját, és a kulináris utazás állomásait írásban, valamint videók és fotók formájában örökíti meg.

Így jött létre a Pasta Grannies, vagyis Tésztás Nagyik Instagram-oldal, amelynek érthető módon több mint 41 ezer követője van már, és ha ezt a cikket elolvastad, könnyen lehet, hogy rövidesen te is közéjük tartozol majd.

Íme néhány kép és videó kedvcsinálónak: