Gasztro

Rejtély, miért lett lila a frissen felvágott narancs – fotó

NLCafé | 2018. Szeptember 11.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

A tudósok sem tudják a választ, hogy egyetlen éjszaka alatt miért lett olyan színe a narancsnak, mintha leöntötték volna tintával.

Az ausztráliai Brisbane-ben elő édesanya a kétéves fiának vágott fel egy narancsot, majd a gyümölcs megmaradt darabjait a pulton hagyta.

Másnap reggel alaposan meglepődött, ugyanis a gyümölcs élénk lila színűvé változott. A narancs darabjai úgy néztek ki, mintha tintát öntöttek volna rájuk.

A nő ijedtében elkezdett a szemetesben kotorászni, hogy a gyerek által meghagyott darabokat is megkeresse. Megtalálta őket, de aggodalma csak fokozódott: azok a narancsszeletek is lilába fordultak.

Szerencsére a gyereknek semmi baja nem lett, de a nőt nem hagyta nyugodni a rejtélyes színváltozás, ezért kihívta az egészségügyi hatóságot. A szakemberek minden részletet felmértek a környezetében, még azt is, hogy milyen növények vannak a kertben. Ám fogalmuk sincs, mi okozhatta a lila színt.

Az anya egyébként a neten talált egy hasonló esetet 2015-ből, de akkor sem derült ki, mi állhat a rejtély hátterében. A szakemberek egyelőre vizsgálják a különös narancsot, remélhetőleg most rájönnek, mi okozta a lila színt.

(Brisbane Times)