Gasztro

Egy tányér gulyásleves miatt rúgták ki a büfést a MÁV-tól

Az ellenőrzés során találtak egy gulyáslevestől foltos tányért, de hiányzott a számla róla. A szakszervezet szerint nem helytállók a bizonyítékok.

Egy tányér gulyásleves miatt rúgtak ki egy vasutas dolgozót, aki tavaly sztrájkolt egy létszámleépítési terv miatt. A MÁV-Start azzal vádolja a Budapest–Varsó járaton szolgálatot teljesítő büfést, hogy feketén adott el egy csésze gulyáslevest – értesült a Blikk.

A jegyzőkönyv szerint a dolgozót július 22-én ellenőrizték. Végigfotózták a büfékocsi konyháját, és pár perccel később lekérték a pénztárgépből, hogy miket számláztak ki a büfében. Gulyáslevesről nem készült számla, ám a mosogatóban találtak egy gulyáslevestől foltos tányért, amit szintén lefényképeztek.

A VDSZSZ Szolidaritás szakszervezet azonban azt állítja, hogy a gulyásos tányérról készült fotó a rajtaütés után csaknem fél órával készült. Ez a digitális kép adataiból derült ki.

Szerintük, amikor az ellenőrök a számlát keresték, a vendég még jóízűen kanalazta a levest, ezért nem is lehetett beütve a pénztárgépbe. A szakszervezet úgy véli, a büfést azért rúgták ki augusztusban, hogy a vasúttársaság megszabaduljon egy kellemetlen munkatárstól.

A MÁV-Start visszautasítja, hogy bármilyen összefüggés lenne az egy évvel ezelőtti sztrájk és a kirúgás között. Mint írták, az ütemezett ellenőrzés során a revizorok mindent szabályosan dokumentáltak. A vizsgálat számos szabálytalanságot tárt fel, a dolgozó több kötelezettségét is megszegte, ezért váltak meg tőle.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top