Gasztro

Ezekkel töltsd meg az uzsonnásdobozt

Néhány ötlet, amellyel feldobhatod az iskolai uzsonnásdoboz tartalmát.

Egy hét telt el az iskolából, ez az idő épp elég volt, hogy a gyerekeim kezdeti lelkesedése alábbhagyjon. Az első napokban bármilyen uzsonnáért hálásak voltak, de mostantól jön a válogatás időszaka, amikor gyakran érkezik vissza az uzsonnára készített szendvics vagy gyümölcs érintetlenül.

Igazából a gyümölcs nálunk mindig működik, de csak pucolt, hámozott és darabolt formában. Egyedül a banán fogy el anélkül, hogy már otthon lehúznám a héját, de az almát, körtét, narancsot csak pucolva és gerezdekre, szeletekre osztva eszik meg, a szilvát és a barackot is magozva kell dobozba raknom nekik.

Gyorsan utánanéztem, mivel lehet még feldobni a rutinból csomagolt tízóraikat. Nézzétek, miket találtam:

Mini hot dog, amiből a fél osztály enni akar

Forrás: hahopihe.cafeblog.hu

Hozzávalók

30 dkg liszt
1 tk. sütőpor
1 tk. só
0,5 dl olívaolaj
1-1,5 dl víz
4 hosszú virsli
mustár, ketchup

A receptet itt olvashatod el.

Szendvics, amilyet csak az ő anyukája csinál

A snack alapja két darab toast kenyér, amelyeket sodrófával nyújtsunk laposra. Ezután egy kör alakú formával (például egy lekváros üveg tetejével) vágjuk körbe a kenyereket. A belsejét a következő, tetszőleges feltétekkel töltsük meg, majd illesszük össze a két kenyérszeletet. Egy villával szurkáljuk körbe a korong szélét, majd tegyük a kenyereket egy zacskóba, és fagyasszuk le. Később kiolvasztva hidegen vagy serpenyőben mindkét oldalán átsütve is fogyasztható.

Feltétvariációk a szendvicsekbe:

  • Kenjünk két evőkanál mogyoróvajat és egy evőkanál  lekvárt a kenyerekre, mielőtt összeillesztenénk őket.
  • Apróra vágott eper- és áfonyadarabokat helyezzünk a megvajazott szendvicsbe, és szórjuk meg fahéjas cukorral.
  • Vajat, szalámit és sajtot tegyünk a kenyérdarabkák közé.
  • Nutellát és eperdarabokat helyezzünk  a kenyerek közé.

Banános-müzlis turmix, aminek nem lehet ellenállni

Hozzávalók (1 nagy pohárnyi adaghoz): 

• 1 érett, hámozott banán
• 1,5 dl tej
• 1 dl joghurt
• 1 ek. méz
• 3 ek. müzli

A hozzávalókat turmixoljuk össze. A banánt vágjuk vékonyabb szeletekre, így könnyebben megbirkózik vele a turmixgép. Az ital tetejére díszítés gyanánt szórhatunk egy kis extra adag müzlit. Óvatosan csomagold, nehogy teljesen elázzon az iskolatáska!

Csirkés tortilla, az igazi ínyenceknek

Hozzávalók:

4 nagy tortillalap,
40 dkg csirkemell,
2 dl joghurt,
fél jégsaláta,
2 lila hagyma,
2 paradicsom,
római kömény,
currypor,
só,
1 citrom,
1 csokor petrezselyem,
olívaolaj.

A húst csíkokra vágjuk, fűszerezzük római köménnyel, sózzuk és olajjal átforgatjuk. A joghurtot összekeverjük római köménnyel, curryvel, sóval, a citrom levével és a finomra vágott petrezselyemmel. A zöldségeket csíkokra vágjuk. Miután mindennel előkészültünk, a húst forró serpenyőben megpirítjuk. A tortillatekercset serpenyőben vagy csipesszel tartva, a nyílt láng felett átforrósítjuk. A közepébe tesszük a csíkokra vágott lila hagymát, paradicsomot, valamint a megpirított húst. Meglocsoljuk a fűszeres joghurttal, két végét behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, és már csomagolhatod is. Bereznay Tamás receptje

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top