Gasztro

Még pont belefér a nyárba ez az isteni paradicsomos pite

NLCafé | 2018. Szeptember 05.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Használjuk ki, amíg még friss, lédús nyári paradicsomokat lehet kapni, és süssünk sós, paradicsomos pitét!

A naptári nyár ugyan véget ért, de az emléke szerencsére még egy ideig velünk marad – hála többek között a nyári zöldségeknek és gyümölcsöknek, melyekből még mindig bőven találni a piacon. A paradicsom például pont ilyenkor a legfinomabb, így pitét is most érdemes belőle készíteni – isteni lesz!

Paradicsomos pite

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 220 fokra melegítsd elő a sütőt, közben készítsd elő a tésztát: nyújtsd ki, majd bélelj ki vele egy kerek piteformát.
  2. A paradicsomokat szeleteld fel, és pakold őket egy sütőpapírral borított tepsire. Locsolj rájuk olívaolajat, sózd, borsozd őket.
  3. Ha van elég hely a sütődben, egyszerre tedd be a paradicsomokat és a pitetésztát is 15 percre.
  4. A paradicsomot hagyd bent, a pitetésztára viszont szórd rá a sajt 1/4-ét, és tedd vissza 5 percre. Ezután vedd ki a paradicsomot és a tésztát is, mindkettőt hagyd hűlni 30 percig, a sütőt pedig kapcsold 170 fokra.
  5. Keverd össze a majonézt, a parmezánt, a dijoni mustár, a maradék sajtot. Adj hozzá egy csipet sót és borsot.
  6. A tésztán szépen rendezd el a paradicsomok felét és a hagyma felét. Majd jöhet egy újabb réteg paradicsom és hagyma.
  7. Szórd meg friss bazsalikommal, végül pedig öntsd le az öntettel. 40-45 percre mehet a sütőbe. Szeletelés előtt 20 percet hagyd hűlni. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn