Gasztro

18 millió darab fagyasztott pizzát vettünk az elmúlt egy évben

Hihetetlen, de egy év alatt 18 millió darab fagyasztott pizzát evett meg a magyar lakosság, ami hatezer tonna tésztát jelent.

Kifejezetten népszerű termék lett a fagyasztott pizza a magyar vásárlók körében, amit mi sem támaszt jobban alá, mint hogy 2017 júliusa és 2018 júniusa között 18 millió darab fogyott belőle nyolcmilliárd forint feletti értékben. Ez a mennyiség egyötödével több, mint az előző évi azonos időszakban mért érték.

A Nielsen friss felméréséből kiderül, hogy a legtöbb fagyasztott pizzát Budapesten és környékén vásárolják a magyarok, a kedvencünk pedig a sonkás és a szalámis változat. A legkevesebb mirelit pizza délnyugaton fogy, de az eladott mennyiség így is eléri a 6000 tonnát, ami 43 kifejlett kék bálna súlyával egyenlő.

A sonkás és a szalámis fogy a legjobban

Az értékesített pizzák több mint kétharmada diszkontokból és szupermarketekből kerül a kosarakba: 100-ból 68 pizza innen kerül az asztalra.

Ez is érdekelhet Megnézem

„A fagyasztott pizza növekvő népszerűsége jól mutatja, hogy emelkedik a kényelmi termékek iránti kereslet – mondta Hajnal Dóra, a Nielsen ügyfélkapcsolati vezetője. – Érdekesség, hogy a gyártói és kereskedői márkák értékbeli aránya szinte azonos, 51 százalék a kereskedelmi márkák javára, vagyis a fogyasztók szívesen vásárolnak saját márkás fagyasztott pizzát is, sőt ezek az előző évhez képest beelőzték a gyártói márkákat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top