Gasztro

Így készítheted el a tökéletes pestót otthon

Mutatjuk az utat életed legfinomabb házi pestójához.

Pesto szószt ma már számtalan módon készíthetünk, variálhatjuk a fűszernövényeket és a magokat, tehetünk bele sajtot, vagy akár ki is hagyhatjuk. Mi most a klasszikus, bazsalikomos változatot mutatjuk be, abból is a legfinomabbat!

Házi pesto

Hozzávalók (1 csészéhez):

  • 2 nagy marék bazsalikom
  • fél csésze pörkölt fenyőmag
  • fél csésze reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél tk. só
  • 1/4 csésze olívaolaj

Elkészítés:

  1. Aprítógépben aprítsd fel a bazsalikom felét a fenyőmaggal, a parmezánnal, a fokhagymával és a sóval.
  2. Add hozzá a többi bazsalikomot, majd az olívaolajat is.
  3. Ízlés szerint adj hozzá még több olajat, sót vagy esetleg borsot. A legjobb, ha azonnal felhasználod (tésztára, pizzára, szendvicsre), de pár napig a hűtőben is tárolhatod.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top