Gasztro

Eldobod az agyad ettől a csokis-mogyoróvajas popcornpitétől! – recept

Fogadjunk, hogy így még nem ettél pattogatott kukoricát! Ebben a receptben a pite alapja készül popcornból, a hab a tortán pedig ebben az esetben a mogyoróvaj és a csoki. Nem hangzik rosszul, ugye?

Erre még tuti nem gondoltál, mikor a pattogatott kukoricát ropogtattad! Ha nagyon odavagy érte, a popcornt még egy pite alapjához is felhasználhatod, így szuper ropogós lesz a végeredmény. Na meg krémes, hála a mogyoróvajnak és a csokinak. Mutatjuk!

Csokis-mogyoróvajas popcornpite

Hozzávalók:

  • 2 ek. vaj
  • 200 g pillecukor
  • 160 g mogyoróvaj
  • 80 g kipattogtatott popcorn
  • 350 g étcsoki chips
  • 350 g tejcsoki chips
  • 360 ml tejszín
  • 4 ek. porcukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 3 ek. tej

Elkészítés:

  1. Egy serpenyő alján kezdd el hevíteni a vajat. Mikor folyós állagra vált, öntsd hozzá a pillecukrot, kezdd el kevergetni, és olvaszd fel egészen krémesre. Keverj hozzá 80 g mogyoróvajat is, és hagyd beleolvadni.
  2. Keverd a krémhez a kipattogtatott kukoricát, és az egészet hagyd kihűlni (kb. 2 percig). Ezután fogj egy kerek tortaformát, vajazd ki, majd öntsd a popcornos alapot az aljába. Oszlasd el egyenletesen, úgy, hogy peremet is képezzen.
  3. Keverd össze a kétféle csokit, és olvaszd fel mikróban vagy gőz felett.
  4. Egy másik tálban verd fel a tejszínt 3 evőkanál porcukor és 1 kiskanál vanília kíséretében. A tejszínhabot forgasd a csokiba, majd a krémet oszlasd el a torta alján.
  5. A maradék mogyoróvajat a maradék cukorral, vaníliával és a tejjel együtt olvaszd fel. Ha megvan, töltsd egy habzsákba, és díszítsd vele rácsosra a pite tetejét.
  6. A kész pitét 4 órára tedd hűtőbe, utána pedig már szeletelheted is.

tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top