nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
10 perc alatt 4 kiló dinnyét falt fel a győztes

10 perc alatt 4 kiló dinnyét falt fel a győztes

Bevált a szegedi kajabajnok kanalas technikája, az idei versenyt már ő nyerte.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Több mázsa dinnyével készültek szombatra az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban, ahol idén is megszervezték a Dinnyenapot, annak keretében pedig a népszerű dinnyeevő versenyt.

Tizenhárom férfi és fiú nevezett be a versenybe, nők és lányok nem is próbálkoztak a feladattal, hogy egy egész dinnyét elfogyasszanak – írja a delmagyar.hu. A rendelkezésre álló 10 percben a többség csak ímmel-ámmal kanalazgatta a dinnyebelet.

Illés István ugyanakkor nem aprózta el a dolgot: saját késével szeletekre vágta a dinnyét és egymás után harapta ki a héjból a gyümölcsöt. A tatabányai váltókezelő mindössze egyetlen szeletet hagyott meg gyümölcséből.

Ám a visszamérésen kiderült, a kanalas technikával beelőzte egy kevésbé látványosan evő versenytárs: a szegedi Végh Zoltán 4 kiló dinnyét evett meg, féllel többet, mint az internetről a tuti technikát előzetesen megtanuló István. „Tavaly egy perccel korábban befejeztem az evést, mert már nem bírtam. Idén úgy tűnik, jól osztottam be az időt” – mondta el a győztes.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon