Gasztro

A kánikulát is segít átvészelni ez a frissítő citromos-joghurtos süti

Ebben a hőségben életveszély lenne bekapcsolni a sütőt, ezért most mutatunk egy tuti, sütés nélküli tortareceptet.

Unod a fagyit? Ha a kánikulában is jólesne egy sütemény, de a sütőt eszed ágában sincs bekapcsolni, jól fog jönni ez a recept. Ezt az isteni, citromos-joghurtos tepsis tortát bármelyik este összedobhatod, aztán napokig hűsítheted magad vele. Íme:

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 3 csésze Graham-keksz-morzsa (kb. 1 csomagnyi keksz)
  • fél csésze kristálycukor
  • 1/4 tk. só
  • 14 ek. olvadt vaj

A krémhez:

  • 2 csomag zselatin
  • 3/4 csésze kristálycukor
  • 3-4 citrom frissen facsart leve
  • 1 csésze víz
  • 3 csésze görög joghurt
  • 220 g tejszínhab
  • 3 ek. frissen reszelt citromhéj és még egy kicsi a díszítéshez

Elkészítés:

  1. A kekszes alaphoz: Morzsold össze a kekszet (használhatsz aprítógépet is), majd keverd össze a cukorral, a sóval és a vajjal. Az alapot öntsd egy 33×45 centis tepsibe, és egyengesd el az alján. Min. 1 órát pihentesd hűtőben.
  2. A krémhez: keverd össze a zselatint és a cukrot.
    Forrald fel a vizet és a citromlevet, majd öntsd a forró citromos vizet a cukros zselatinra. Kevergesd addig, amíg a cukor teljesen fel nem olvad benne, majd 30 percet hagyd hűlni.
  3. Keverd össze a joghurtot és a habbá vert tejszínt. Add hozzá a citromhéjat is, majd óvatosan öntsd hozzá a kihűlt zselatinos keveréket. Dolgozd össze alaposan, és öntsd a kekszes alapra.
  4. Pihentesd 1 órán át a hűtőben, tálaláskor pedig szórj a tetejére citromhéjat. Jó étvágyat!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top