Gasztro

Rendőrt hívott, mert gomba volt a pizzáján

A brit rendőrség nagyon gyakran kap abszurd hívásokat a sürgősségi vonalára.

A segélyhívót tárcsázta egy brit nő, hogy arra panaszkodjon: gomba került a kiszállított pizzájára. Az essexi rendőrség közzétette az erről készült hangfelvételt azzal a figyelmeztetéssel, hogy csak vészhelyzetben hívják a 999-t.

A panaszos nő nem fukarkodott a káromkodásokkal, amikor előállt a problémájával. Elmondása szerint a 18-as számú, húsos pizzát kérte a menüről, erre azonban a 8-as ételt kapta, ami pedig gombás pizza. Felhívta a pizzériát is, ahol viszont az állították, hogy a 8-as pizzát rendelte, az asszony azonban tagadta, mondván allergiás a gombára. Annyira felbosszantotta magát a balul elsült pizzázásán, hogy fogta magát és felhívta a rendőrségi segélyhívót. „Tehát itt ülök egy olyan pizzával, amit nem ehetek meg, 12 fontom (átszámítva 4300 forint) bánja, a pizzéria vezetője pedig nem segít” – panaszkodott.

A 999-es híváskezelő megpróbálta megtudni tőle, hogy mégis miből gondolta, hogy ez egy rendőrségi ügy, mire a nő elismerte, hogy nem tudja pontosan, de ő csak a pénzét akarja visszakapni.

Az angol rendőrség havonta több száz felesleges és oda nem illő hívást kap a segélyhívó számára, olykor nyilvánosságra hozzák a legviccesebbeket – okulásként, hogy ilyenekért felesleges tárcsázni a 999-t. Az essexi rendőrség munkáját zavarták már azzal, hogy valaki a háza felett repkedő rendőrségi helikopterre panaszkodott, míg olyan is akadt, aki azt jelentette be, hogy egy bikát látott a közeli mezőn.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top