Gasztro

A fánktorony a legújabb gasztroszörny

Ha ettől nem kapsz cukorsokkot, akkor semmitől!

Aki már ráunt az utóbbi időszak fánkkreációira (a szivárványos fánkra, a brutális eklerfánkra, a szalonnás fánkra, a rózsaszín fánkra, a sötétben világító fánkra, a rózsa alakú fánkra vagy a csirkenuggetes fánkra), annak itt az új kulináris élvezet: a fánktorony.

Ezzel a különleges desszerttel a Los Angeles-i DK’s Donuts pékség rukkolt elő. A fánktorony – ahogy a neve is jelzi – lépcsőzetesen egymásra helyezett fánkokból áll, de az egyes fánkszinteknél ne a hagyományos méretű sütit képzeljük el, hanem a brutál nagy méretű „tesóját”. Ráadásul a fánktorony minden egyes emelete cukormázas, az édesszájúak 16-féle máz és 26-féle díszítés (pl. tortadara, mogyoróvaj) közül válogathatnak.

Amerikában imádják a szupernagy méretű dolgokat, így jött létre a fánktorony” – árulta el Mayly Tao, a DK’s Donuts & Bakery tulajdonosa, honnan is ered a 36 normál méretű fánknak beillő fánktorony ötlete.

 

Mayly Tao Owner Of DK’s Donuts (@dksdonuts) által megosztott bejegyzés, Máj 28., 2018, időpont: 8:41 (PDT időzóna szerint)

Az óriási desszert – amelynek az ára 65 dollárra (átszámítva 18 ezer forintra) rúg – tortaként is felvágható. Remek ötlet lehet szülinapi partikra vagy esküvőkre, ha már unjuk a hagyományos külsejű tortát.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top