Gasztro

Wossala Rozinával teszteltük a legjobb fagyizókat – videó

Kőszegi Mária, Kupás Gábor, Bognár Péter | 2018. Augusztus 02.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk. Részletes leírás

Ha jó fagyit akarsz, menj el egy kézműves fagyizóba! De melyikbe? Lassan minden sarkon nyílik egy, és ki tudja, hol adnak tényleg olyan minőséget, ami a fagyik ára alapján elvárható lenne. Kerestünk hát egy gasztrogurut, beültettük két mindenre elszánt fagyiimádó mellé, és kezdetét vette „A nagy fagyiteszt”.

Mivel igazán hitelesen szerettük volna vizsgálni a kézműves, a nem kézműves, sőt a szupermarketekben kapható fagylaltok minőségét is, összehoztunk egy vaktesztet Wossala Rozinával, aki nemcsak imádja, hanem érti is a hűsítő desszertek világát.

Könnyen lehet azonban, hogy a fagyizók leglelkesebb közönségének, a gyerekeknek egészen más ízlik, mint ami az erre szakosodott, ínyenc felnőtteknek. Megkértük hát Mimit és Lolát, segítsenek Rozinának eldönteni, melyik fagyira érdemes több száz forintot áldozni, egyáltalán jobban járunk-e, ha fagyizóban vesszük a fagyit, mint ha egyszerűen bemegyünk a legközelebbi szupermarketbe, és kivesszük a legkedvezőbb árú terméket. Mi szállítottuk a fagyikat, a lányok kóstoltak, pontoztak, Ti pedig drukkolhattok, vajon lesz-e olyan fagyi, amit mindenki 5-ösre értékelt.