Gasztro

Pénteken rendezik a sör világnapját

Csapolt sörrel és csaposgyakornok-bajnokkal ünneplik itthon a sör világnapját.

A világ több mint 100 országában minden év augusztusának első péntekén arra bátorítják a sörkedvelőket, hogy próbáljanak ki egy sörös újdonságot. A hazai sörösök az idén csapolt sörrel ünnepelnek. Tavaly 6,2 millió hektoliter sör fogyott Magyarországon, ennek közel 10 százalékát tette ki a csapolt sör.

A nemzetközi sörünnep gondolata a kaliforniai Santa Cruzból indult világhódító útjára. A világnap célja, hogy összehozza a sört szerető baráti közösségeket és egyesítse a sörbarát nemzeteket a sör zászlaja alatt – áll a rendezvény közleményében.

A sör világnapja

Ezen a napon azokat is ünneplik, akik szakértelmükkel és mindennapos hivatásukkal állnak a sörcsap túlsó oldalán. „Idén első ízben a Csapramagyar csaposgyakornoki programunkkal igyekeztünk fiatalokat megszólítani és közel hozni a csapolt sörök világához és a sörcsapoláshoz. A programra olyan sörrajongók jelentkezését vártuk, akik számára nem teljesen idegen a pultos élet. A kiválasztott öt fiatal hat témában mélyülhetett el a söralapanyagok ismeretétől a sörhabtípusok megkülönböztetéséig. 2018 legjobb csaposgyakornoka a 22 éves, nyíregyházi, kurátornak tanuló Simon Eszter lett” – mondta el dr. Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top