Gasztro

5 könnyű vacsorarecept, ha nincs ötleted, mit dobj össze

Ennél valamit, de nem vinnéd túlzásba a főzést? Mutatjuk tippjeinket!

Ebben a nagy, nyári melegben valószínűleg senkinek sincs kedve a tűzhely mellett álldogálni hosszan, de enni azért szeretne valamit. A következő ételek gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek, némelyikhez pedig még a sütő sem kell.

Pestós-csirkés sült

Könnyű és friss, az elkészítése pedig gyors és egyszerű. Csak rákened a csirkeszeletekre a pestót, hozzáadsz néhány szelet mozzarellát, majd kedved szerint ízesítheted különböző fűszerekkel. A sütő meg elvégzi helyetted a munka nagy részét.

Citromos-fokhagymás lazac és spárga

Ha valamit szívesen eszik az ember ekkora hőségben, akkor ezt biztos. Egyáltalán nem nehéz, a citrom pedig még inkább a frissesség érzetét kelti. Ha nem bírod a fokhagymát, nyugodtan hagyd ki belőle, vagy helyettesítsd egy kevésbé markáns fűszerrel.

Tunás-avokádós wrap

Egy konzervtuna, egy kis dijoni mustár és zöldhagyma, és tulajdonképpen kész is a wrapbe való tölteléked. Tökéletes választás lehet, ha nem vágysz éppen meleg fogásra és nagy főzőcskézésre, mert 10 percnél biztos nem vesz több időt igénybe ez az étel.

Rántottás-parmezános-spárgás toast

Ezt biztos, hogy nem hagynám ki, ha vendégeket várok, de nem szeretnék hosszan bíbelődni a konyhában. Könnyű és gyorsan elkészíthető. Recept itt.

Minden jóval töltött kaliforniai paprika

20 perc alatt laktató és mennyei fogást rittyenthetsz, ha szereted a paprikát. Ha nem vagy vegetáriánus, pulykával is töltheted a paprikát, ha nem vágysz húsra, akkor helyettesítsd sajttal és zöldségekkel, esetleg kuszkusszal.

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top