Gasztro

Nem talált fogást a koktélparadicsomokon a Nébih

A legfinomabb koktélparadicsomokat is rangsorolták.

Koktélparadicsomokat vizsgált legújabb Szupermenta terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih 16 terméket tesztelt élelmiszer-biztonsági és növényvédelmi szempontok alapján, 300 növényvédőszer-hatóanyag vizsgálatával. Ritkán fordul elő ilyen, de szerencsére most a teszt során

az összes ellenőrzött termék megfelelt minden élelmiszer-biztonsági és minőségi előírásnak.

A termékteszt során a Nébih 16 koktél- és cseresznyeparadicsomot mintázott. Ezeken először növényvédőszer-maradékát keresték, és mikrobiológiai vizsgálatokat végeztek el. Mint kiderült, egyik minta sem tartalmazott határérték feletti szermaradékot, és mikrobiológiai szempontból is kifogástalanok voltak.

Ezek után megvizsgálták az egyes paradicsomok cukor-, szárazanyag-, nedvesség- és savtartalmát, valamint C-vitamin- és likopintartalmat is mértek. Ellenőrizték a termékek nyomon követhetőségét, valamint a jelölésre vonatkozó jogszabályok betartását is – itt sem voltak problémák.

Végül a kedveltségi teszt következett. Ennek során laikus bírálók és szakértők pontozták a koktélparadicsomok külső megjelenését, állagát, illatát és ízét. Összesítésben a Nemeskert Kft. által forgalmazott Cherry paradicsom kapta a legjobb pontszámokat, a második a Veresi Piroska, a harmadik pedig a Veresi Bíborka koktélparadicsom lett – mindegyik hazai termék.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top