nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Nem talált fogást a koktélparadicsomokon a Nébih

Nem talált fogást a koktélparadicsomokon a Nébih

A legfinomabb koktélparadicsomokat is rangsorolták.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Koktélparadicsomokat vizsgált legújabb Szupermenta terméktesztjében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A Nébih 16 terméket tesztelt élelmiszer-biztonsági és növényvédelmi szempontok alapján, 300 növényvédőszer-hatóanyag vizsgálatával. Ritkán fordul elő ilyen, de szerencsére most a teszt során

az összes ellenőrzött termék megfelelt minden élelmiszer-biztonsági és minőségi előírásnak.

A termékteszt során a Nébih 16 koktél- és cseresznyeparadicsomot mintázott. Ezeken először növényvédőszer-maradékát keresték, és mikrobiológiai vizsgálatokat végeztek el. Mint kiderült, egyik minta sem tartalmazott határérték feletti szermaradékot, és mikrobiológiai szempontból is kifogástalanok voltak.

Ezek után megvizsgálták az egyes paradicsomok cukor-, szárazanyag-, nedvesség- és savtartalmát, valamint C-vitamin- és likopintartalmat is mértek. Ellenőrizték a termékek nyomon követhetőségét, valamint a jelölésre vonatkozó jogszabályok betartását is – itt sem voltak problémák.

Végül a kedveltségi teszt következett. Ennek során laikus bírálók és szakértők pontozták a koktélparadicsomok külső megjelenését, állagát, illatát és ízét. Összesítésben a Nemeskert Kft. által forgalmazott Cherry paradicsom kapta a legjobb pontszámokat, a második a Veresi Piroska, a harmadik pedig a Veresi Bíborka koktélparadicsom lett – mindegyik hazai termék.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon