Gasztro

Isteni, sütés nélküli csokis-cseresznyés sajttorta

Ha a kánikulában sem bírod süti nélkül, készíts egy ilyen hűs sajttortát!

Finom sütikre a nyári melegben is szükség van (nem lehet fagyin élni), de kinek van kedve a 35 fokban bekapcsolni a sütőt? A megoldás egy sütés nélküli sajttorta, például isteni, csoki-cseresznye ízben.

Csokis-cseresznyés sajttorta

Hozzávalók

az alaphoz:

  • 125 g csokis graham keksz
  • 25 g barna cukor
  • 75 g vaj
  • egy csipet só

a krémhez:

  • 450 g krémsajt
  • 2 tk. vanília kivonat
  • 480 ml tejszín
  • 100 g cukor
  • 40 g kakaó
  • fél tk. só
  • 600 g (1 konzerv) cseresznye

Elkészítés:

  1. Törd morzsásra a kekszet, keverd össze a cukorral, a puha vajjal és sózd meg. Oszlasd el egy tortaforma aljában és hagyd pihenni.
  2. Verd simára a krémsajtot, majd add hozzá a tejszínt. Ezután jöhet a vanília, a cukor és a sót, végül pedig a kakaópor.
  3. A kész krémmel kend meg az alapot. A tortát 3 órára tedd be a fagyasztóba, vagy hagyd egész éjszakára a hűtőben.
  4. A cseresznyét csak tálalás előtt oszlasd el a tetején.

tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top