Gasztro

Ilyen hőségben csak a fagyival töltött, csokiszószos taco segíthet

Ebben az elviselhetetlen hőségben valami hűsítő desszertre vágyik az ember.

Ha eleged van a fagyiból önmagában, készíts csokiszószos, vaníliafagylalttal töltött tacokagylót. Hidd el, megéri!

Hozzávalók (8 adag)

Tacokagylók

2 nagy tojás
100 g cukor
0,6 dl tej
1 teáskanál vaníliakivonat
55 g sózatlan vaj
60 g liszt
1 evőkanál kakaópor

Csokiszósz

510 g finomra aprított, jó minőségű csokoládé
0,6 dl olvasztott kókuszolaj

Töltelék

575 g vaníliafagylalt
125 g sós mogyoró

A tacokagylók elkészítéséhez egy közepes tálban keverd össze a tojásokat és a cukrot, amíg össze nem áll Ezután add hozzá a tejet, a vaníliát és a vajat, majd habverővel keverd el teljesen. Végül szitáld bele a lisztet és a kakaóport, és keverd az egészet simára.

Alacsony-közepes lángon kezdd el sütni a tésztát, kis adagonként, úgy eloszlatva, mintha palacsinta lenne. Ez körülbelül 6-8 perc, majd fordítás után még 3-4. 
Ha kész, tedd a még meleg tacót egy négyzetmintás sütőrácsra, picit nyomkodd rá úgy, hogy felül sütőpapírral borítod az édességet. Így lesz a taco egyik oldala négyzetmintás. Persze ez a lépés ki is hagyható. Helyezd a félbehajtott tacokagylókat két bögre közé, vagy ha van muffinos tepsida két forma közé. Hagyd őket 10 percig állni, majd 20 percre mehetnek a hűtőbe.

Közben jöhet a csokiszósz: keverd össze az apróra vágott csokoládét és a kókuszolajat, és tedd a mikróba 2 percre úgy, hogy 30 másodpercenként keverd meg, amíg olvadt és fényes nem lesz.
Kend ki a hűtőből kivett tacokagylók belsejét a szósszal, majd tedd vissza őket a hűtőbe további 20 percre. Az utolsó lépés megtölteni az összes kagylót vaníliafagylalttal, majd visszatenni őket a hűtőbe 2 órára. Az elkészült tacokagylókat mártogasd bele a megmaradt csokiszószba, és szórd meg a tetejüket az összemorzsolt sós mogyoróval. Ugye, hogy máris könnyebb elviselni a hőséget?

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top