Gasztro

Ha eleged van a fagyiból, egyél banánpudingos sajttortát

Ha nem nyaralsz épp, és ennél valami finomat, ajánlunk egy elég finom receptet.

Bár a nagy melegben senkinek sincs kedve sütögetni, de a hőség sem tart örökké. Ha a következő napokban vagy hetekben éppen nincs semmi dolgod, mindenképpen készítsd el az alábbi mennyei banánpudingos sajttortát!

Hozzávalók (8 adag)

Tortaalap

310 g vaníliaostya
230 g sózatlan vaj
2 érett banán
200 g kristálycukor
120 ml növényi olaj
1 nagy tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál só
125 g liszt
1 teáskanál sütőpor

Töltelék

480 ml tej
2 ½ teáskanál zselatinpor
85 g banánpudingmix
100 g kristálycukor
1 evőkanál vaníliakivonat
900 g krémsajt
6 nagy tojás
tejszínhab és vaníliaostya a díszítéshez

Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra. Tedd egy jól zárható műnyag zacskóba az ostyákat, és sodrófával aprítsd fel őket, míg teljesen szétmorzsolódnak. Tedd át őket egy tálba, add hozzá az olvasztott vajat, jól keverd össze, majd öntsd át egy vajjal kikent tortaformába, és jól nyomkodd el az egészet.

Tedd egy másik tálba a banánokat, és villával nyomkodd szét őket, míg pépesek nem lesznek teljesen. Add hozzá a cukrot, az olajat, a tojást, a vaníliát, a sót, a lisztet és a sütőport, majd keverd össze az egészet habverővel. Ha kész, öntsd rá a masszát a tortaalapra, és simítsd egy késsel egyenletesre. Süsd 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

A töltelékhez egy nagy tálban keverd össze habverővel a tejet, a zselatint és a banánmixet, hogy sűrű és sima legyen, majd add hozzá a cukrot, a vaníliát és a krémsajtot, és keverd jól össze. Végül jöhetnek a tojások egyesével, majd öntsd át az egész krémet a megsütött tortára, és tedd vissza sülni egy órára. Ha elkészült, kapcsold ki a sütőt, de hagyd benne még két óráig a tortát. Ha kihűlt, tedd be éjszakára a hűtőbe, másnap már eheted is!

Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top