Gasztro

Ennyire egyszerűen még sosem készítettél jégkrémszendvicset! – szuper recept

A jégkrémszendvicset mindenki szereti, ezért ha csak egy dologra veszed rá magad a kánikulában, akkor az ennek az elkészítése legyen!

A jégkrémszendvics a legédesebb nyári finomság, amivel nem lehet hibázni. Ezzel a recepttel legalábbis biztosan nem! Most egy epertortás változat következik, de az alapreceptet kedved szerint variálhatod bármilyen ízvilággal. Íme:

Hozzávalók (3 adaghoz):

  • 475 g tetszőleges ízű fagyi (a képen eper)
  • 6 omlós keksz
  • 40 g graham keksz morzsásra törve
  • 100 g fagyasztott eper morzsásra törve
  • 260 g fehér csoki
  • másfél ek. kókuszolaj

Elkészítés:

  1. A legegyszerűbb, ha olyan jégkrémet vásárolsz, amit kis, kör alakú dobozban adnak (pl. Ben and Jerry’s). Ha így teszel, vágd fel három darabra a dobozt. 
  2. A jégrémesdoboz darabokat tedd 1-1 kekszre, a tetejükre tégy egy másik kekszet. Ezután szedd le óvatosan a csomagolást, és tedd be a sütiket 30 percre a fagyasztóba.
  3. Itt akár meg is állhatsz, de ha szeretnéd tovább finomítani a jégkrémszendvicset, olvaszd fel a csokit a kókuszolajjal. A morzsás kekszet és epret pedig keverd össze.
  4. A szendvicsek felét mártsd meg a csokiban, majd a morzsás eperben, és tedd vissza a fagyasztóba újabb 30 percre. Ezután már készen is vagy!

tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top