Gasztro

20 perces ebédek, hogy nyaralás közben ne állj folyton a tűzhely mellett

Nyaralás alatt máshoz sincs kedved, mint órákat állni az 50 fokos konyhában, míg a család többi része a medencében ázik, és szaladgál a kertben? Valószínűleg nem így képzeled el a vakációt, ezért a Cafeblog bloggereinek segítségével gyűjtöttünk pár pofonegyszerű ebédreceptet, hogy ne kelljen sokat törődni a főzéssel kikapcsolódás közben.

Mézes-citromos csirkemell cukkinivel 

A Tétova ínyenc bloggerének receptjeiben az a jó, hogy nemcsak elkészülnek 20 perc alatt, de még az alakunkra is vigyáznak. Aki a cukkini mellett vágyna azért egy kis szénhidrátra köretként, annak javasoljuk a bulgurt a csirkemellhez, remek választás rizs helyett.

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 1 nagy citrom
  • 1 ek. méz
  • 1 csípős paprika/chili
  • olaj

A körethez:

  • 3 kis cukkini
  • só, bors
  • 2 újhagyma
  • metélőhagyma
  • petrezselyem
gyors ebéd receptek

Kép: Tétova ínyenc

Elkészítés:

A citrom levét kifacsarjuk, a csípős paprikát karikára vágjuk. A citromlében elkavarjuk a mézet, hozzáadjuk a paprikakarikákat és 2 evőkanál olajat. Néhány órára ebbe a páclébe tesszük a félbevágott csirkemelleket.

A recept folytatásáért kattints ide!

Cukkinis frittata cukkinivirággal 

Szintén a Tétova ínyenc blogról való recept, ami megmutatja a cukkini ezer oldalát. Igazi nyári zöldség, amit vétek lenne kihagyni az ebédekből – használd minél többször, változatosan elkészítve!

Hozzávalók:

  • 1 karcsú cukkini
  • 5-6 cukkinivirág
  • 6 tojás
  • 1 kis hagyma
  • 2 dkg parmezán
  • só, bors
  • 2 ek. olívaolaj
  • fél csokor petrezselyemzöld
gyors ebéd receptek

Kép: Tétova ínyenc

Elkészítés:

A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A hagymát megpucolom és apróra vágom, az olajon megfonnyasztom. Fontos, hogy a használt serpenyő nyele bírja a hőt, mert bekerül majd a sütőbe. A cukkinit vékony karikákra vágom, és a hagymás serpenyőbe teszem. Sózom, borsozom, kavargatom. Ha félig megpuhult, hozzáadom a cukkinivirágokat. Csak addig kavarom, amíg összeesnek.

A recept folytatásáért kattints ide!

A legfinomabb zöldséges tészta

A tészta jó választás, amikor tényleg csak 20 percet szeretnél a konyhában tölteni, a zöldségek pedig pillanatok alatt megpirulnak az Írástól Lélekig Életmód Magazinja bloggerének receptjében.

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4 sárgarépa
  • 1 cukkini
  • magvak ízlés szerint (szezámmag, fenyőmag, szeletelt mandula)
  • fél zacskó spagetti
  • olaj
gyors ebéd receptek

Kép: Írástól Lélekig Életmód Magazinja

Elkészítés:

Ennek az ételnek a lelke az egyszerűség, a zöldségek természetes íze. Egy serpenyőben pár csepp olajon kezdd el pirítani a nagyon vékonyra szeletelt vöröshagymát. (Én először félbevágom.) Míg puhul a hagyma, tisztítsd meg a répát, és vágd julienre, azaz gyufaszál alakúra.

A recept folytatásáért kattints ide!

Szójaszószos csirkemell

Ha szereted a kínai ételeket, akkor a Levendulalány receptje neked való. A brokkoli és a csirkemell fantasztikus összhangba kerül a szójaszósz segítségével, a tészta pedig hab a tortán hozzá.

Hozzávalók:

  • 250 g tészta – jelen esetben spagetti
  • szójaszósz
  • 1 ek. méz
  • 4 ek. liszt
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej brokkoli rózsáira szedve
  • 500 g gomba
  • 2 nagy csirkemell
  • só, bors
  • húsleveskocka vagy ételízesítő
gyors ebéd receptek

Kép: Levendulalány

Elkészítés:

Legelőször vizet teszek fel a tésztának. Ha kezd forrni, beleteszem a rózsáira szedett brokkolit, és 5 percig forralom, majd kiszedem lyukas szedőkanállal. A forrásban lévő vízbe ezek után beleteszem a tésztát, és a csomagoláson szereplő utasításnak megfelelően kifőzöm. A csirkemellet felszeletelem, beleforgatom a lisztbe, és olívaolajon pirosra pirítom, közben meglocsolom egy kevés szójaszósszal, sózom, borsozom, majd kiszedem egy tálba, mert ugyanebben a serpenyőben fogjuk elkészíteni a zöldségeket is.

A recept folytatásáért kattints ide!

Nyers gazpacho pirítossal

Vannak napok, amikor annyira meleg van, hogy nem kívánjuk a főtt ételt, ilyenkor jöhet jól a Fifty shades of green bloggerének receptje, amihez nem kell bekapcsolni a tűzhelyet. Nem mellesleg egészséges és nagyon finom ebédünk lesz pár perc munkával.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 750 g friss paradicsom
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 uborka
  • 1 szál zeller
  • 1 zöld paprika
  • 1/2 lime leve
  • 4 tk olívaolaj
  • só, bors

A toasthoz:

  • 2 szelet vegán toastkenyér
  • 1 tk kókuszolaj
gyors ebéd receptek

Kép: Fifty shades of green

Elkészítés:

A paradicsomot megmosom, zöld részét kivágom és felkockázom. A vöröshagymát és fokhagymát meghámozom és finomra aprítom. Az uborkát és zellert megmosom és felkockázom. A paprikát megmosom, magházát és magjait kivágom, és szintén feldarabolom.

A recept folytatásáért kattints ide!

Brie sajtos kosárkák pirított gombával 

Jó, talán az Álom, Íz, Világ bloggerének receptjét nem akkor kell elkészíteni, amikor kint tombol a kánikula, mert be kell kapcsolni hozzá a sütőt, de megéri kivárni a hűvösebb nyári napokat hozzá.

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta (kb. 30×25 cm)
  • 6-7 nagyobb fej barna csiperke
  • 1 kis csokor snidling
  • 8 dkg vaj
  • só, bors
  • 5 szál új- vagy lila hagyma
  • 10 dkg brie sajt
  • 2 dl habtejszín
  • 2 tojás
  • szerecsendió
gyors ebéd receptek

Kép: Álom, Íz, Világ

Elkészítése:

A sütőt 170 fokra melegítem. A leveles tésztát kiterítem egy deszkára, majd 12 egyforma négyzetre vágom. Belenyomkodom a muffinsütő formáiba, ráhelyezek egy-egy muffinpapírt, és beleöntök – súlynak – szárazbabot (lehet lencsét, sárgaborsót is). Az előmelegített sütőben 15 percig, aranybarnára sütöm.

A recept folytatásáért kattints ide!

Mediterrán tonhalsaláta

Az otthon szépsége bloggerének receptje azoknak való, akik még azt a 20 percet is sajnálják a konyhában tölteni. A tonhalsalátához tényleg nem kell több pár percnél, hogy máris az asztalra kerüljön egy könnyű, alakbarát nyári ebéd.

Hozzávalók:

  • 2 doboz tonhaltörzs olívában
  • 1 kis üveg zöld olívabogyó
  • fél vöröshagyma
  • 1 paprika
  • ízlés szerint kevés mustár és majonéz
  • csöppnyi bazsalikom és só
gyors ebéd receptek

Kép: Az otthon szépsége

Elkészítés:

A tonhalról az olívaolaj egy részét lecsöpögtettem, majd felapróztam az egyéb alapanyagokat. Szorgalmasan fotóztam, és aztán a finomságokat összekevertem.

A recept folytatásáért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top