Gasztro

Az új okoscsuklópánt már a véralkoholszintedet is képes kimutatni

Nemcsak a véralkoholszintet mutatja ki a Fitbit új okoscsuklópántja, hanem a szexuális zaklatástól is megvéd.

A kettőt ugyanis szinkronizálták a gyártók. Az egy dolog, hogy a Buzz nevű csuklópánt képes a bőr érzékelésén keresztül kimutatni viselője véralkoholszintjét, de az egészet annak érdekében találták ki, hogy randiszituációban meddig képes az illető józanul dönteni például abban, felmegy-e a másikhoz. Ha az adott személy belép a „vörös zónába”, vagyis már nincs józan ítélőképességénél a bevitt alkoholmennyiség miatt, és nem tud hozzájárulni egyértelműen a szexhez, randipartnerével egyetemben figyelmeztetést kap a karszalagon, ahogy a barátai is egy a csuklópánthoz szinkronizált telefonalkalmazáson.

A Fitbit mögött álló Newbie Design azt mondja, hogy a Buzz segíthet megakadályozni a nemi erőszakot a viselő információnak a randipartnerrel való megosztásával. 

“Azt akartuk, hogy a rendszer sokkal korábban beavatkozzon az éjszaka történetébe, és pozitív eszközt hozzon létre a partnereknek. Az eszköz lehetővé teszi egy személy számára, hogy ellenőrizze, hogy a másik nem túlságosan részeg-e, és tudatában van annak, hogy átlépik a beleegyezés képességét. Nem azt állítjuk, hogy ez a válasz, amely megóvja a világot minden szexuális támadástól, de nagyon jó eszköz lehet ezek megakadályozására” – mondta el Gadi Amit igazgató.

A felhasználók megosztják például a tartózkodási helyükre vonatkozó információkat a baráti körükkel a telefonos alkalmazáson keresztül, míg két különböző felhasználó szinkronizálhatja és megoszthatja az információkat arra az estére. Ez azt jelenti, hogy a randizó felek megosztják egymással a másikkal kapcsolatos információkat, például a véralkoholszintjüket, így riasztást kapnak, ha a másik személy túlságosan részeg, vagy pánikjelzést küld. De a felhasználók „flört”-pillanatokat is küldhetnek egymásnak, ha vonzónak találják egymást. A szervezők szerint a Buzz több, mint egy „riasztócsengő”, és „ösztönzi mindkét felet a kezdeményezésre”.

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top