Gasztro

Isteni házi sangria nektarinnal

A sangria a nyáresték kötelező kelléke. Mutatjuk, hogy készül nektarinnal.

Ha eddig azért nem szeretted a sangriát, mert mindig valami édes, émelyítő vörösboros ital jutott róla az eszedbe, megértjük. Sangria azonban nem csak vörösborból készülhet, és lehet friss és üdítő is, például a nyár egyik legfinomabb gyümölcsével, a nektarinnal párosítva.

Hozzávalók (4-6 adaghoz):

  • 2-3 közepes, fehér húsú nektarin
  • 3/4 csésze brandy
  • 1 üveg hideg fehérbor (lehetőleg muskotály)
  • 1 liter szénsavas víz
  • jég

Elkészítés:

  1. Egy kancsó aljában helyezd el a nektarin 3/4-ét, öntsd rá a brandyt és finoman nyomkodd össze, hogy átvegye az ízét.
  2. Add hozzá a bort és a vizet, és keverd össze alaposan.
  3. Végül dobd hozzá a jeget és a friss nektarinszeleteket. 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top