nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Úgy megdrágultak a zöldségek, hogy húst is olcsóbban kapni

Úgy megdrágultak a zöldségek, hogy húst is olcsóbban kapni

Betett a tavaszi időjárás a konyhakerti zöldségeknek, ami miatt megugrottak az árak. Már ha egyáltalán kapunk valamit a piacon, mert több zöldség hiánycikknek számít.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Annyira megdrágultak a zöldségek, hogy némelyikből egy kiló többe kerül, mint ha húst vennénk. Ráadásul nem csak az árak magasak, hiány is van a konyhakerti növényekből – derül ki a Boon.hu cikkéből.

Az egyik kereskedő 300 forintért árulja az itthon termett karalábé darabját, holott tavaly télen 180-ért adta a külföldit. Egy csomó petrezselyemgyökér 650 forint nála. Utánaszámolva ez azt jelenti, hogy 1500-2000 forint körül van a kilós ár, amennyiért több kiló csirkehúst kapni. Bontott csirkéről, esetleg farhátról nem is beszélve.

De más zöldségnek is megugrott idén az ára: 500 forint fél kiló bab, 800-1200 forintba kerül egy kiló borsó. Ezért többen arra panaszkodnak, hogy szinte már luxusnak számít a zöldség, és kénytelenek a szokásosnál kevesebbet felhasználni a megszokott ételeikhez.

Az őstermelők az időjárást okolják a rossz termésért. A magok kicsíráztak, de leégtek a tavaszi hőségben. Sok gazdálkodónál csak a második vetésből kelt ki valami.

A helyzet nem csak Miskolc környékén lesújtó, az Alföldön és számos európai országban gyenge a termés idén, emiatt az import sem tudja ellensúlyozni a hazai hiányt.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon