Gasztro

Elszállhat az édességek ára

Ha nő a népegészségügyi termékadó, azon nyomban emelkedni fog az édességek ára is, amit meg fognak érezni a fogyasztók.

A bőrükön érezhetik azt a fogyasztók, ha a jelenlegi adóváltoztatási terveknek megfelelően 2019-től 20 százalékkal nő az egészségtelennek tartott termékekre kirótt népegészségügyi termékadó – közölte egy kerekasztal-beszélgetésen a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke, Sánta Sándor.

Az adóval eredetileg az volt a cél, hogy visszaszorítsák a fogyasztást, azonban az elmúlt években csökkenés helyett inkább a fogyasztás növekedése volt tapasztalható – állítja az elnök. Hozzátette: a szövetség álláspontja szerint inkább edukálni kellene a fogyasztókat, azaz arra ösztönözni őket, hogy a kommersz áru helyett a minőségi termékeket válasszák.

Sánta Sándor szerint míg a kemény cukorkák fogyasztása csökken, addig a gumicukrokért egyre többen rajonganak idehaza. A magyar vásárlók havonta néhány száz forintot költenek erre az édességre, amivel azért továbbra is jóval az európai szint alatt vagyunk.

Forrás: Infostart

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top