Gasztro

Csináld ezt a sárgabarackkal, ha jót akarsz!

Mutatunk egy lehetőséget a sárgabarack felhasználására, amivel garantáltan elkápráztatod az asztalodnál ülőket.

Megérkezett anyádéktól a rengeteg sárgabarack? Neked terem annyi a kertben, hogy nem győzöl elég lekvárt főzni? Unja a család a barackos gombócot? Ne aggódj, van megoldás.

Grillezd meg a barackokat!

Elsőre talán nem a szokásos elkészítése az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyümölcsnek, de hidd el, megéri kipróbálni. Sokféleképp teheted, mi az alábbi receptet hoztuk.

Hozzávalók:

  • 3 teáskanál sótlan vaj
  • 3 teáskanál juharszirup
  • 1 teáskanál vaníliaeszencia
  • ¼ teáskanál nagy szemű só
  • 6 darab érett sárgabarack
  • vaníliafagylalt

A grillt – ha teheted –közepes hőfokra állítsd. Tedd egy kis serpenyőbe a vajat, a juharszirupot, a vaníliaeszenciát és a sót, és addig főzd őket, amíg a vaj el nem olvad. A megmosott, hosszában félbevágott és kimagozott barackokat óvatosan mártsd bele a serpenyőben készült masszába, majd tedd a bevont gyümölcsöket a grillre.

8-10 perc alatt megsülnek, az sem baj, ha némi – de tényleg csak némi! – pörzskéreg keletkezik rajtuk. Ha a barackok szoba-hőmérsékletűre hűltek, adj hozzájuk vaníliafagyit, és a vendégeid le lesznek nyűgözve!  

A recept forrása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top