nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Veszélyes tojások érkezhettek a magyar boltokba

Veszélyes tojások érkezhettek a magyar boltokba

Kockázatot jelenthetnek az importból származó tojások, ezért a Tojásszövetség arra figyelmeztet, inkább vegyünk magyar tojást.
NLCafé
f Ajánlom

Több nemzetközi híradás is arról számolt be nemrég, hogy az emberi egészségre is ártalmas szennyeződéseket mutattak ki étkezési tojásokban. Holland és német értesülések szerint egyes tojástételekben ismét fipronilos rovarirtószer-maradvány jelent meg, a napokban pedig a lengyel állatorvosi szolgálat hívott vissza a piacról több mint 4 millió darab étkezési tojást, mert azokban a megengedettnél magasabb antibiotikum-tartalmat észleltek – írja a Privátbankár.hu. A lengyelországi helyzet magyar szempontból is különösen fontos lehet, mert a külföldi étkezési tojások zöme onnan érkezik a magyar piacra.

Ezzel kapcsolatban a kiváló nevű Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége, röviden a Tojásszövetség arra hívja fel a figyelmet, hogy az ellenőrzött termelésből származó, biztonságos magyar étkezési tojások fogyasztását részesítsék előnyben a hazai vásárlók. Onnan lehet tudni, hogy magyar a bolti forgalomba kerülő tojás, hogy ezt a dobozon vagy magán a tojáson is kötelező feltüntetni.

Megosztás Facebookon