Gasztro

Ha hummusz helyett valami édesre vágysz: mézes csicseriborsóvaj

A hummuszt is imádjuk, de a csicseriborsóból édesen is isteni mártogatóst készíthetünk.

A csicseriborsó az egyik legsokoldalúbb hüvelyes zöldség. Azon túl, hogy a hummusz és a falafel alapanyaga, levest is készíthetünk belőle, sőt süteményeket is. Most szintén egy édes felhasználása következik: ezt az isteni, mézes csicseriborsóvajat kenhetjük kenyérre, kekszre, vagy mártogathatjuk gyümölcsökkel is. Íme:

Mézes csicseriborsóvaj

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 ek. növényi olaj
  • másfél ek. méz
  • fél tk. fahéj
  • 1/4 tk. só
  • 4-8 tk. olvadt ghi

Elkészítés:

  1. A sütőt 175 fokra melegítsd elő.
  2. Csepegtesd le a csicseriborsót, és öntsd egy sütőpapírral borított tepsire. Locsold meg az olajjal, és tedd be a sütőbe 20 percre. Mikor megpirult, 10 percen át hagyd hűlni.
  3. Ha kihűlt, öntsd át aprítógépbe, és aprítsd krémesre. Ezután add hozzá a mézet, a fahéjat, a sót és 4 evőkanálnyi ghit. Ha nem érzed elég krémesnek, 1-1 evőkanál ghi hozzáadásával érd el a kívánt textúrát.

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top