Gasztro

Tésztából készít szívószálakat ez a környezettudatos kávézó

A kávézó innovatív ötletével jelentősen csökkenthető a műanyaghulladék.

Legyünk bármilyen környezettudatosak is, nehéz mindenre odafigyelni. Így például arról is könnyű elfeledkezni, hogy a szívószálakkal is gyarapítjuk a műanyaghulladék mennyiségét. Pár vendéglátóegységben bevezették a szívószálmentességet, máshol pedig papírból készült szívószálakra váltottak, ám egyik sem bizonyult kielégítő megoldásnak.

Egy stocktoni kávézó, a Shakes Ice Cream Cafe, most azonban lehet, hogy megtalálta a szívószál-probléma megoldását: egyik dolgozójuk, Karen Watson ötlete alapján tésztából készítettek szívószálakat. 

„Eljutottunk arra a pontra, hogy ami sok az sok. Ezzel szeretnénk mi hozzátenni valamit a környezetvédelemhez” – mondja az ötletgazda Karen. A tészta szívószálakat már tesztelték is a vendégeken, akik nem panaszkodtak: a terméknek nincs mellékíze, és strapabíróbb, mint a papírból készült. És ami a legfontosabb: biológiailag lebomló, azaz teljesen környezetbarát.

környezetbarát szívószál tészta

metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top